Våre fremtidsplaner!

Når man får barn i ung alder forandrer livet seg, for noen positivt, kanskje negativt for andre. Hverdagen som ungdom forandrer seg, kanskje drastisk? eller kanskje ikke så veldig? Min hverdag har ikke forandret seg noe drastisk syns jeg selv, før jeg ble mamma var det skole og jobb som var i fokus ved siden av venner og familie! Festing ble det ikke så mye tid tid, siden vi bodde for oss selv og finanskrisen var kommet, mindre jobb ble det på oss, så for å få økonomien til å gå rundt måtte man bruke mindre penger her og der. 

Da jeg fant ut at jeg var gravid, jobbet jeg ræva av meg for å få mest mulig foreldrepenger da jeg skulle være hjemme et år. Dessverre ble jeg sykemeldt en uke før jeg skulle ut i permisjon, noe som gjorde at det var sykepengene som ble grunnlaget for foreldrepengene, ikke store slanten. En liten nedtur! Men pengene holder så jeg får dekt min del av lånet, slik at det blir helt likt delt! Og diverse regninger og halvparten av maten! En liten slant til meg selv blir det også:) Viktig å kunne unne seg noe, selv om man ikke har så mye inntekt selv. 

For meg er det viktig å kunne bidra mest mulig økonomisk, selv om jeg har lite penger, det lille jeg har bruker jeg på oss! 
Nå er det 2 måneder til Fia Leona begynner i barnehagen, det er 2500 kroner ekstra i utgifter i måneden, en utgift vi har tenkt masse på, å begynt å forberede oss på! Det er ganske mange penger i lengden. Men jeg skal også ut i jobb igjen den måneden, så det blir mer inntekt, noe jeg gleder meg veldig til. Jeg gleder meg veldig til å kunne bidra på helt lik linje som før igjen! 

Planene mine er å jobbe et års tid, Fredrik begynner kanskje allerede på skolen til høsten, spørs om han kommer inn på det han har søkt. Jeg ville jobbe et år for å kunne spare opp litt ekstra kroner, så vi har råd til å unne oss noe ekstra eller ha penger om noe skulle bli ødelagt osv. Vi har bestandig en buffer på kontoen, i tilfelle et uhell skulle skje. 

Egentlig skulle jeg bare ha et friår, ved å jobbe, men Fia kom jo til verden, å da ble det til to! Gjør meg absolutt ingen ting. Men høsten 2011 skal jeg begynne på skolen, da skal jeg gå lærerhøyskolen! Å jeg gleder meg veldig til det! Blir godt å få utdannelsen i boks! Der er jeg ferdig etter 3-4 år, spør hva innen lærer jeg skal gå. Da er det ut i jobb igjen!

For dere som lurer på om kanskje Fia skal få noen søsken etter hvert, så skal hun nok det! Men ikke før jeg er ferdig på skolen, da er Fia blitt 4 -5 år! Dette er kanskje stor aldersforskjell for noen, men for Fias og våres del er det ikke det. For oss er det viktig at utdannelsen og økonomien er 100% før evnt en til kommer. Økonomien vår er kjempe bra, men mer inntekt skader aldri:) Utdannelse er viktig for oss, å utsette det enda mere, kommer ikke på tale! 

Da har vi kanskje mulighet til å få et større lån, å kunne kjøpe oss et større hus med mer plass:) 

Vi er såpass etablerte med eget hus, lån, bil, unge og to katter, at dette er en fremtidsplan som vill fungere best for oss, og best for Fia, slik at hun får den beste oppveksten og oppmerksomheten hun trenger:) Unner hun kun det beste!

For dere som kanskje syns det er for stor alders forskjell, dere får nesten syns det selv. Hadde det kommet en liten en til med mindre mellomrom hadde jeg nok ødelagt veldig for meg selv og for Fia! Jeg unner meg selv utdannelse og jeg ønsker at Fia skal få all den oppmerksomheten og oppfølgingen før en til kommer:) Men for andre er det sikkert helt naturlig å få en til med "en gang", med mindre mellomrom! Alle er jo forskjellige:) Å godt er det!

12 kommentarer

mammawesterheim

01.06.2010 kl.11:27

Ååårh du har jo alt på stell du :D! Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde din økonomiske sans :)!
mammawesterheim: Koselig å høre, man må bare gå virkelig inn for det, så klarer mann det;D

synne

01.06.2010 kl.11:31

høres kjempebra ut! dere er flinke dere :) og lærerhøyskolen blir nok super spennende!:) og jeg syntes faktisk ikke det var så stort mellomrom med fire til fem års forskjell!

Rebecca

01.06.2010 kl.13:31

Så flinke dere er! Gleder meg til vi har mulighet til å kjøpe vårt eget hus. 4-5 år er ikke for langt mellomrom. Det er heller ikke for lite med 2-3 år.. men om det er med samme mann er kanskje 10 år litt mye. Mest fordi man må "på'n igjen" med småbarnsalderen. Men med deres plan så går det nok bra!!=)

Celine

01.06.2010 kl.14:17

høres veldig bra ut det da, dere virker fornuftige :) syns ikke 4-5 år er særlig mye aldersforskjell mellom søsken jeg, derimot helt grei! :) dere er jo unge også, og 25 år er jo en perfekt alder å få barn i, så :)

frida-

01.06.2010 kl.15:05

Dette var praktisk å vite! Vi som lesere har jo en del spørsmål, og nå ble noen av mine besvart :)

Og jeg synes forresten ikke det er så altfor stor forskjell, en av mine venninner ble storesøster som 6-åring, og det går helt fint! Har hørt om søsken med enda større forskjell, noen jeg kjenner har nesten 10 år mellom ett av sine storesøsken!

Men hvorfor planlegger dere å kjøpe nytt hus? Jeg trodde du sa at dere bodde i ett flott nabolag nå med mange barn og en fin barneskole, osv. Er det huset dere bor i nå for lite? Jeg vet jeg hørtes litt frekk ut, men det var bare ett spørsmål :)

Vennlig hilsen meg!

Netta Marie

01.06.2010 kl.15:56

Det høres jo ut som en god plan! Synes du er veldig beundringsverdig, og synes alltid det er like spennende å høre om planene dine, selv om jeg ikke er så flink til å kommentere :)

Lena

01.06.2010 kl.16:59

Hei. jeg fikk også mitt første barn da jeg var 19 år, neste kom 5 år etter og det har fungert rett så bra. Jeg synes du virker som en klok og flink mamma. Lykke til i fremtiden, og jeg håper du får leve ut drømmene din(deres). Bare husk å ta vare på kjærligheten , alt går så mye bedre når man er 2 om det. klem.
Frida: Vi blir nok boende her en god stund:) Perfekt familie sted med masse barn, og 2 minutter for Fia å gå til skolen, uten å måtte ut på noen stor skummel vei med masse biler:)

Vi vill nok ha noe større etter hvert, men kunne tenkt meg i samme nabolag, hvis vi ikke finner noe i samme sted, blir vi nok boende til Fia er ferdig på barneskolen:)
Netta Marie: Tusen takk, veldig koselig å høre;D nå ble jeg glad!
Lena: Veldig koselig å høre, Lena! Blir veldig glad når mennesker som ikke kjenner meg utenom bloggen har så mye positivt å si om meg:) Godt å høre at du har hatt samme aldersforskjell på dine, tok du noen form for utdannelse eller jobbet i mellom tiden du også:)?!

Lena

02.06.2010 kl.09:22

Hei igjen.

Jeg forsatte utdannelsen min når førstemann begynte i barnehage som ettåring, det ble lite penger og mye stress, men det gikk veldig bra likevel. Må planlegge godt og strekke penger langt. Fikk jobb etter endt utdanning og mye bedre økonomi når nr 2 kom, så det er verdt noen år på skolebenken:-) Godt for selvfølelsen også å ha en utdannelse og jobb man trives med.

Skriv en ny kommentar

hits Related Posts with Thumbnails