Når sovner barnet ditt?

De siste dagene har Fia Leona tullet en del når hun skal sove! Vi skal så absolutt ikke klage, vi har ikke hatt mangel på søvn, og et barn som har sovet hele natten siden hun var tre uker gammel. Hun har vært en engel å legge, og det tok bare noen dager fra hun sluttet med flaske til hun sovnet av seg selv også. Men nå er det andre saker, det er 4 måneder siden vi sluttet med flaske. Ikke det at hun lengter etter den.

Men når vi har badet/dusjet henne for kvelden, tatt på pysjen, og kost oss med kveldsmaten nede, går opp å pusser tennene, vill hun så absolutt ikke sove. Vi leser bok i stor jentesenga, synger når hun har lagt se i sengen sin, kysser god natt, før vi går ut. Døen står litt på gløtt. I det siste har hun bare reist seg opp i sengen med en gang å begynt å gråte. Jeg er en av de som mener at et barn ikke skal gråte seg i søvn. Og vi har prøvd alt, sittet ved siden av sengen, smeiket på mage/rygg/hodet men hun bare reiser seg opp. Prøvd å lese mer når vi sitter ved siden av, eller sunget mere.

Jeg har også tatt henne opp, latt henne ligge mot brystet mitt, kose og slappe av sammen, og faktisk gått rundt med henne, og prøvd å ta henne over i sengen hennes, stritter hun i mot har jeg gått litt mer med henne, lener hun seg ned går det fint, og hun sovner like etterpå. Da har klokken fort passert 20 og som i dag ble det stille 20.45.

Dette er veldig uvant for oss, vi er vant med at hun sovner mellom 18-19, da klokken plutselig blir senere, er det uvant:) Så jeg lurer på når dere med barn pleier å legge seg? Og om noen har noen tips hvis dere har vært i samme "situasjon" som oss? Ta med alder på barnet deres også, i følge helsestasjonen vår er det veldig individuelt i perioden 12-24 måneder, Fia Leona er nå 17,5 måned:)

Glemte å skrive at Fia Leona sover ikke på dagtid, hvis hun sover i barnehagen sover hun maks 1 -1,5 time og vekkes før 15.00!

13 kommentarer

Kine

14.feb.2011 kl.21:07

Kanskje hun sover for mye/sent på dagen?

mammantiljessicaogbenjamin

14.feb.2011 kl.21:35

Jessica legger seg klokka 20.

Hun sover 1-2 timer på dagtid,hun er 2 år.
mammantiljessica: Så det er ikke sent med klokken 20? Det jeg er urolig for. Hun sover jo hele natten og står opp rundt 8, halv 9:)

Hege - Snart mamma til to

14.feb.2011 kl.22:15

Adrian er som regel heelt ferdig halv sju/sju, så innen sju har han som regel sovnet. Foreløpig har han sovnet veldig fint og lett, men det kan jo plutselig snu her også.. så håper du får noen gode tips, som du kan dele med oss leserene etter hvert ;)

Lykke til, håper det snur igjen snart :D
det kan være at hun er mørkredd, juliane også var slik du beskriver for en stund tilbake.. men plutselig roet deg seg igjen og nå sovner hun i 18-19 tiden
Livet om trening, kosthold og : ja, det har vi også tenkt. Hun har en slik lampe fra IKEA som hun har i sengen med dosent lys, og døren står på gløtt og lyset fra bdet gjør at gangen blir passe lys, men ikke alt for sterkt liksom:) Håper det snur seg etterhvert! Hvor mye sover Juliane nå på dagtid?

Rebecca - stolt tobarnsmor<3

15.feb.2011 kl.01:15

Nellie sovner innen syv hver kveld. Hun er jo nå 2 år og 4 mnd. Hun sover ikke på dagen, og har ikke gjort det siden hun var 13 mnd. Så derfor er hun ferdig kl.19. Hun sier som regel selv at hun er trøtt og vil sove når det nærmer seg slutten av barne-tv. Dere har ikke vurdert å gå over til stor jenteseng? Vet ikke om det skulle hjelpe, men jeg har lest at barn etterhvert kan føle seg "innestengt" i sprinkelseng etterhvert som de blir litt store.

Vi har ikke opplevd det selv, men jeg har hørt at det er helt normalt at de plutselig i den alderen kan få en periode hvor de sliter med innsovning, og også kan begynne å våkne på natten. Så går det over av seg selv.

Håper det går over ihvertfall<3<3<3

charlotte rønningen

15.feb.2011 kl.02:10

Prøv og la være og legge henne:) mathilde sluttet og sove på dagen og da sovner hu i 7tiden uten problem!!hvis ikke kan det være noe annet!!prøv og snakke med henne!!flytt sengen et annet sted i romme!!

Maiken Josefine

15.feb.2011 kl.10:31

Normalt legger Noah seg klokken 19. Men etter vi gikk over til stor seng har han styra og ordna på rommet en times tid. Som forsåvidt er greit, for han sitter bare i senga og "leser" selv. Men om vi drøyer den til 19.30-20.00 blir det som regelt stilt med en gang :) Og han får ikke sove mer enn en time på dagtid :)

michélle

15.feb.2011 kl.11:13

Høres veldig ut som hos oss. Linea legger seg etter barnetv, og senest 1900. Senest i går hadde vi en episode hvor hun absolutt ike skulle sove. Alt jeg gjorde var feil, hun ville bare opp og se mer tv. Etter en times tid roet hun seg ned, men hun lå fortsatt og sutret litt for seg selv før hun slo seg helt til ro. Dette var, akn jeg vel si, helt uvant for oss, for hun har, siden hun bare var et par dager gammel, sovet hele natten, unntatt i det siste. Og ikke bare har hun begynt å ikke ville sove, men hun drømmer veldig mye og nekter å sovne igjen. Hvis hun sovner, må vi gjerne dulle og dikke i nærmere timen før hun roer seg igjen. Mitt eneste tips er vel bare å beholde roen (noe jeg er veldig dårlig til, der er jeg glad jeg har Raymond).. Lykke til :)

mammantiljessicaogbenjamin

15.feb.2011 kl.12:38

Nei,ikke for sent.Vi merka at det begynte å bli vanskelig å legge henne kl 19,hun var ikke trøtt og tulla veldig.Nå går det som en lek.

Hun står opp 7,30.

18.feb.2011 kl.15:45

Hei! Vi har en gutt på drøye ti mnd. Han har til tider vært urolig nattestid og i forbindelse med dupp på dagen. Det vi har kommet frem til er å (som en annen sier) beholde roen og være bestemt. Det er dere som er foreldre og vet når hun skal sove! Vi opplever ofte at gutten vår tester grenser. Vi hadde samme situasjon for noen dager tilbake -det endte med at far satt ved siden av senga og la ham ned hver gang han reiste seg, uten å gi noe mer oppmerksomhet eller å bruke stemmen. Tilslutt var han så trøtt at han ikke orka å reise seg(tok kanskje 15-20min), neste natt sovna han med en gang.

Jeg ville ha prøvd å holde meg til samme leggetid som før, men det er kjempe vanskelig å vite. Unger er jo så forskjellige! Det beste tipset jeg kan gi, er vel å stole på dere selv og deres magefølelse.

Vi har forresten hatt stor nytt av boka til Karin Naphaug-Sov Godt, den hjalp oss til å holde hodet kaldt og føle at vi fikk en viss kontroll på situasjonen;)

Lykke til!

18.feb.2011 kl.15:48

Glemte å føye til at gutten vår (10mnd) er i seng til syv, som regel 18.50.

Skriv en ny kommentar

hits Related Posts with Thumbnails