Frøken Fia oppdatering:)

Fia Leona har blitt hele 19 måneder (snart 20) hun blir bare større og større for hver dag som går, og får mer og mer meninger. Hun snakker overraskende mye og ligger langt fremme, dette gleder mamma og pappahjertet veldig! Hun er ei tøff jente, som tørr det meste, men også en rolig jente som fort kan bli beskjeden. Hun er veldig glad i Hello Kitty og skal helst ha på seg noe med denne katten på hver eneste dag. Hun er skofrelst og har snart like mange sko som sin mor:) Det å velge sko om morgenene før barnehagen kan fort bli et vanskelig valg, og ender med å kanskje ta gummistøvlene i hånden da hun vil gå med joggesko selv om det regner. Herligheten vår<3 I dag skulle hun sove med sine nye balerinasko som hun fikk av bestefar og jane i dag:)


Mamma & Fia baker kake!

Å lage middager og bake vil hun så absolutt være med på. Rydde av bordet når hun er ferdig å spise er en selvfølge for henne og vi får ikke lov til å bære for henne. Veldig flink!

Hun prater kjempe masse, og har nå lært seg nesten hele "bæ, bæ, lille lam" og en annen sang som jeg ikke husker navnet på. Så spør vi pent om hun har lyst til å synge for oss, begynner hun stolt:) Hun kan også danse "hode skuldre, kne og tå) men da hopper hun over skulde og knærne:P

Nå skal jeg se om jeg klarer å huske nesten alle ord/setninger hun kan si;
- mamma
- pappa
- tante
- fammo (farmor)
- mimmi (mormor)
- beppe (kjæresten til bestemor)
- far (oldefar)
- mor (oldemor)
- bajas (den ene pusen vår)
- pus
- hei/hade/halooo
- sitte der (så peker hun hvor de enkelte skal sitte)
- sko/jakke/bukse/lue
- drikke
- natta
- daisy/ hinkel/kitty/dokka/ball
- bil
- Storm, tinius (martinius) thea (mathea) 
- meg/jeg
- mer 
- nam nam
- takk takk
- nei, ja, mhm
- bæ,mø, mjau
- se der (og peker)
- is, kake
- baby
- æsj
- bæsj, tiss
- bade

Dette er det jeg kommer på i farten. Men det er så morro å få være med på denne språkutviklingen hennes. Stadig vekk kommer det nye ord som hun har lært! Å kunne føre en "samtale" med henne hvor hun forstår det meste, og svarer med enkle ord, gjør hverdagen enklere for både oss og henne. Ser frem til mange nye ord fremover, dette er morro:)

2 kommentarer

Mathilde

24.mar.2011 kl.22:51

Herrehetten, hun ser jo mye eldre ut enn det hun er jo!! :)

Stor klem fra Frida!

26.mar.2011 kl.16:07

Oioioi, så stor hun er blitt! Og kjempelangt hår, pannelugg og alt! Hun ser jo ut som en treåring! :-) Det er litt sjeldent vi leserne får se bilder av henne om dagen, så det er alltid veldig overraskende å se hvordan hun forandrer seg fra gang til gang! Og jøsses som hun har utviklet seg! Jeg husker fremdeles kjempegodt at jeg kom innom bloggen din for første gang når hun bare var noen dager gammel, og det føles ikke så lenge siden, så dette var spesielt å lese! Jeg ble like imponert for hvert nye ord hun kan! Hun er virkelig langt fremme i utviklingen, og med sånn en flink, søt, lita jente, har dere all grunn til å være kjempestolte :-) Jeg vet det kanskje høres litt merkelig og rart ut når jeg er så engasjert, men det er jo ikke så rart at man blir det, når man leser en blogg i flere år og flere ganger får et stort og personlig innsikt i et liv! Det virker jo nesten som om jeg kjenner dere alle, haha :-) Kan du kanskje en gang legge ut en videoblogg av Fia Fina? Det tror jeg ikke du har gjort før, og det tror jeg hadde vært kjempegøy! :-)

Ha en fin helg videre!

Skriv en ny kommentar

hits Related Posts with Thumbnails